ایمونولوژیمیکروبیوم دستگاه گوارش

تأثیر رژیم غذایی بر روی سلول‌های T

میکروبیوم‌ روده‌ی بزرگ در بسیاری از اعمال سودمند بدن نقش دارد اما در عین حال می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را مختل سازد. در مطالعه‌ای جدید گونه‌ای از باکتری‌ها به نام Bacteroides thetaiotaomicron شناخته شده‌اند که می‌توانند سیستم ایمنی موش را علیه بدنش تحریک کنند.


هنگامی که Thad Stappenbeck و همکارانش از دانشگاه علوم پزشکی واشنگتن، به مطالعه بر روی علل تورم مخاط روده‌ی بزرگ در نمونه‌ی موش خود پرداختند، متوجه شدند که گونه‌ای از باکتری‌ها به نام Bacteroides thetaiotaomicron که به اختصار B.theta نامیده می‌شوند و به طور معمول به صورت همزیست در روده‌ی بزرگ این موجود زندگی می‌کنند، می‌توانند سیستم ایمنی موش را علیه بدنش تحریک کنند. (لازم به ذکر است که این موش‌ به صورت ژنتیکی مستعد ابتلا به التهاب بود.)

این گروه از محققان، آزمایش‌هایی را در سطح in vitro انجام دادند تا نحوه‌ی تعامل آنتی‌ژن‌ این باکتری‌ها را با گیرنده‌های CD4+ سلول‌های T بسنجند. آن‌ها با انجام دستکاری‌های ژنتیکی بر روی موش مدل، آن را به گونه‌ای تغییر دادند که تنها دارای سلول‌های T مجهز به گیرنده‌های این نوع آنتی‌ژن شود. این دستکاری باعث شد تا بیان ژن‌ها در موش برای استفاده از مواد غذایی مختلف در دسترس، تغییر کند.

محققان در تلاش بودند تا میزان تولید این نوع آنتی‌ژن خاص در سطح باکتری‌ها را که وابسته به منبع انرژی بود، بسنجند و تأثیر آن‌ها را بر روی پاسخ سلول‌های T بررسی کنند.

به گفته‌ی Stappenbeck، این مطالعه توانست گامی در جهت درک بهتر تأثیر میکروبیوم‌های روده‌ی بزرگ و آنتی‌ژن‌های سطحی آن‌ها بر روی پاسخ التهابی موضعی مانند بیماری التهاب روده، بردارد و شاید بتواند ما را در درمان این تعاملات مخرب که به وسیله‌ی رژیم غذایی ایجاد می‌شود، یاری کند.

Rate this post
توسط
TheScientist
منبع
Science Immunology
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن