تشخیص سریع سرطان با استفاده از نانوانبرک

یک محقق با استفاده از علم پلاسمونیک، نوعی نانواَنبُرَک جدید ابداع کرده است که بهوسیلهی آن میتوان مولکولها، ویروسها و DNA را سریعاً به دام انداخت و شناسایی کرد. این دستگاه را میتوان به نوعی که در پزشکی هم کاربرد داشته باشد تغییر داد این انبرک قابل استفاده برای چاپ رنگی نیز هست.
جاستس نودویف و همکارانش در دانشگاه پردو، در نواری از طلا سوراخهایی با قطر کمتر از طول موج نور ایجاد کردند. نور را بهوسیلهی رزونانس پلاسمون سطحی، با فشار وارد این حجمهای کوچک کردند. اینگونه مولکولها نزدیک نوار به دام میافتند و در زیر میکروسکوپهای قوی قابل مشاهده و مطالعه میشوند. درواقع این همان چیزی است که به «آزمایشگاه روی تراشه» معروف است؛ روشی جدید برای تشخیص سرطان و مشاهدهی ویروسها و ذرات غذایی.
نانوانبرک نودویف، نسبت به نمونههای قبلی «آزمایشگاه روی تراشه» به نیروی لیزر کمتری نیاز دارد؛ به دام انداختن و ثابت نگه داشتن مولکولها را بهتر انجام میدهد و از قدرت تفکیک بالاتری نیز برخوردار است. به گفتهی او، آنها همچنین میتوانند با استفاده از یک منبع نور با طیف وسیعی از طول موجها، نانوذرات طلا و سیلیکون را به هم بچسبانند که با آن میتوان چاپهای رنگی پایدار و محوناشدنی داشت.
نودویف در سال ۲۰۱۷ برای کار بر روی نانوانبرکها برندهی جایزهی بنیاد کورافاس شد.
✅ لینک خبر