داروی جدید آنفولانزا

محققان مؤسسه علوم زیست پزشکی دانشگاه ایالتی جورجیا در مطالعهای گزارش دادند که یک داروی ضد ویروس جدید، پتانسیل بالایی برای استفاده به عنوان داروی آنفلوانزا نسل بعد را دارد. این داروی ضد ویروسی باعث جهش در ماده ژنتیکی ویروس آنفلوانزا میشود و در درمان عفونت آنفولانزا در حیوانات و بافتهای تنفسی انسان بسیار مؤثر است. به گفته محققان، این دارو میتواند یک پیشرفت اساسی در درمان آنفولانزا باشد.
این داروی ضد ویروسی، RNA پلیمراز، آنزیمی که نقش مهمی در تکثیر ژنوم ویروس آنفلوانزا دارد، را مهار میکند و باعث جهش در ژنوم ویروسی میشود. چنانچه جهش به اندازه کافی ایجاد شود، ژنوم غیرفعال شده و ویروس قادر به تکثیر نخواهد بود.
دکتر ریچارد پلمپر، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد دانشگاه انستیتوی علوم زیست پزشکی گفت: “این ترکیب در برابر آنفولانزا بسیار مؤثر و از نظر خوراکی در دسترس است. همچنین طیف گستردهای از آن در برابر همه سویههای ویروس آنفلوانزا مورد آزمایش قرار گرفتهاست و از همه مهمتر، سدی قوی در برابر فرار ویروسی از مهار ایجاد میکند.”
در این مطالعه، داروی جدید ضد ویروسی روی موشهای خرما علیه سویههای مختلف آنفلوانزا مورد آزمایش قرار گرفت. محققان دریافتند که این دارو میتواند به طور مؤثری از تکثیر همهی سویهها جلوگیری کند. بار ویروس پس از درمان به سرعت کاهش یافت و مدت زمان تب در موشهای تحت درمان به شکل قابل توجهی کمتر از حیوانات شاهدی بود که دارو را دریافت نکرده بودند.
دکتر مارت توتس، نویسنده اول این پژوهش افزود: “ما فکر میکنیم که نسل بعدی داروهای ضد ویروسی آنفولانزا علاوه بر مؤثر و ایمن بودن، باید مسئله مقاومت دارویی را نیز برطرف کنند.” وی با همکاری دکتر الکس گرنیجر از دانشگاه واشنگتن، از طریق ترکیبی از توالییابی مرسوم و توالییابی بسیار عمیق نشان دادند که برای ویروس آنفولانزا یافتن راهی که بتواند به کمک آن از تأثیر این ترکیب دارویی مصون باشد، بسیار دشوار است.
به گفته پلمپر: “ما هنوز جهشهای مقاوم خاص را شناسایی نکردهایم و با اطمینان میتوان گفت که سد ژنتیکی در برابر مقاومت ویروسی بسیار زیاد است. ما معتقدیم که این ترکیب از نظر بالینی پتانسیل بالایی به عنوان داروی آنفلوانزای نسل بعد را دارد که ترکیبی از ویژگیهای مهم ضد ویروسی است.”