بیوتکنولوژی داروییپروتئین نوترکیبعفونت ویروسی

داروهای جدید ضد ویروسی بر اساس پروتئین‌های ویروسی شبهِ‌پریونی

پژوهشگران مؤسسه میکروبیولوژی انسانی (HMI) و آزمایشگاه‌های تِتز، هزاران دامنه شبه‌پریونی را در ویروس‌های انسانی کشف کرده‌اند که اهداف جدیدی را برای تولید داروهای ضدویروسی جدید فراهم کرده و ویروس‌ها را با بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون مرتبط می‌کند.


جرج و ویکتور تتز در مقاله‌ای که در نشریه Nature’s Scientific Reports منتشر شده‌است، کشف بیش از ۲۶۰۰ پروتئین دارای ساختارهای شبه‌پریونی در ویروس‌ها را مورد بحث قرار داده‌اند. پریون‌ها پروتئین‌هایی مسری هستند که به دلیل دارا بودن ساختمان غنی از صفحاتβ می‌توانند به صورت خود به خودی تکثیر شوند که این امر منجر به تجمع پروتئین‌های با تاخوردگی غلط و اثرات نوروتوکسینی در مغز می‌شود و به سبب پیامدهای نورودژنریتیوی که به دنبال دارند شناخته شده هستند. با این‌حال علت تشکیل پریون‌های انسانی هنوز به‌طور قطع مشخص نشده است.

کشف پریون‌ها در پروتئین‌های ویروسی مسیر ناشناخته‌ای را برای ایجاد بیماری‌های مرتبط با پروتئین‌های با تاخوردگی غلط از جمله بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون، آتاکسیا و amyotrophic lateral sclerosis آشکار می‌کند.

پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند که ویروس‌ها در توسعه بیماری‌های مذکور نقش دارند و یافته‌های محققان HMI برای اولین‌بار پیشنهاد می‌کند که تاخوردگی غلط پروتئین‌ها، همان مسیر ناشناخته‌ی این پریون‌ها برای آلوده‌سازی انسان است.

کیسی مگوایر، استادیار نورولوژی بیمارستان عمومی ماساچوست کشف دامنه‌های شبه‌پریونی در ساختارهای ویروسی را کشف مهمی در زمینه ویروس‌شناسی می‌داند. وی می‌گوید: «آن‌چه این محققین یافته‌اند اهداف جدیدی هستند که می‌توانند برای تولید داروهای ضدویروسی جدید استفاده شوند که این امر خود می‌تواند پیامدهای بزرگی در چگونگی درمان و مبارزه‌ی ما با کل بیماری‌ها داشته باشد.»

ویکتور تتز استاد ویروس‌شناسی اظهار داشت این مطالعه، درک میان‌کنش‌های ویروسی با سلول‌های انسانی را به سطح جدید رساند. او گفت: «این نتیجه به طور خاص، مکانیسم‌های ناشناخته قبلی پاتوژنسیتی ویروسی را شرح می‌دهد. ما مشتاق به پیش‌بردِ یافته‌هایمان جهت تولید کلاس نوینی از داروهای ضدویروسیِ مرتبط با این پروتئین‌ها هستیم.»

✳️ مترجم: نریمان زینلی

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن