میکروبیوم دستگاه گوارش

مولکول‌های میکروبی در مطالعه باکتری‌های روده

در روده انسان بیش از میلیون‌ها عامل میکروبی ساکن هستند که به‌عنوان میکروبیوتا شناخته می‌شوند. میکروبیوتا می‌توانند هزاران مولکول کوچک را تولید کنند. منابع و عملکرد بیولوژیکی اکثر این مولکول‌ها ناشناخته هستند. محققان دانشگاه Yale اخیراً تکنولوژی جدیدی برای کشف مواد شیمیایی مشتق شده از میکروبیوتا که فیزیولوژی انسان را تحت تأثیر قرار داده‌است، به نمایش گذاشته‌اند. آن‌ها یک شبکه پیچیده از تعاملات با تأثیرات بسیار بر سلامت انسان را ارائه کرده‌اند.


تیم تحقیقاتی به سرپرستی ایمونولوژیست Noah Palm، از تکنولوژی غربال‌گری شیمیایی به‌نام PRESTO-Tango استفاده می‌کنند که همزمان هزاران گیرنده انسانی را آزمایش می‌کند. آن‌ها با این وسیله باکتری‌های روده‌ای را در انسان کشف کردند که مولکول‌های کوچکی را رها می‌کنند که موجب فعال‌شدن گروه خاصی از گیرنده‌ها می‌شود. از آنجا که این گیرنده‌ها طیف گسترده‌ای از عملکردهای فیزیولوژیک را تنظیم می‌کنند، نویسندگان این فرضیه را مطرح کردند که باکتری‌های کوچک تولید کننده مولکول نیز بر جنبه‌های مختلف زیستی انسان تأثیر خواهند گذاشت.

این تیم بیش از 100 باکتری مختلف روده‌ای را به‌منظور تولید مولکول‌هایی که موجب فعال‌شدن گیرنده‌های میزبان می‌شود، کشت دادند. نتایج این بررسی به شرح زیر است:

واکنش‌های دارویی: تعدادی از میکروب‌های روده‌ای مولکول‌های کوچکی تولید می‌کنند که گیرنده‌های دوپامین را فعال می‌کنند. یک مولکول ساخته‌شده توسط یک میکروب روده‌ای منحصر به فرد می تواند به مغز برسد و به طور بالقوه بر پاسخ افراد مختلف به داروهای ضد افسردگی اثر گذارد.

اهداف درمان: باکتری‌های روده‌ای افراد مبتلابه بیماری التهابی روده، هیستامین تولید می‌کنند. با مسدود کردن گیرنده‌های هیستامین در موش‌های کلونیزه شده با این باکتری‌ها، محققان علائم این بیماری را تغییر دادند که بیانگر یک درمان پیشنهادی است.

رژیم غذایی: گیرنده‌های “orphan”، گیرنده‌هایی که هیچ لیگاندی برای آن‌ها شناخته نشده است، توسط ترکیبات تولیدشده به‌وسیله باکتری‌های روده یا ترکیبات گرفته شده از رژیم غذایی تحریک می‌شوند.

نتایج نشان می‌دهند که توانایی روش‌های غربال‌گری می‌تواند بسیاری از ابهامات در زمینه ارتباط بین انسان و باکتری‌های روده‌ای را رفع کند. درک بهتر این موضوع نیازمند درک عمیق از ارتباطات بین میکروب‌ها، میزبان و رژیم غذایی است.

توسط
Phys.org
منبع
Cell
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ هشـت = سـیزده

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن