پروتئومیکسعلوم اعصاب

درمان مناسب برای بیماری‌های مغزی

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور Jaewon Ko و Ji Won Um از بخش مغز و علوم شناختی به کمک کمپلکس‌های پروتئینی اتصال‌دهنده سیناپسی، اصل جدیدی را در تشکیل سیناپس‌های مغزی کشف کرده‌اند. این یافته‌ها نشانه‌های مهمی را برای درک انتقال عصبی سیناپسی فراهم می‌کند و از این رو می‌تواند برای تجزیه‌ و تحلیل علل بنیادی بیماری‌های مغزی و درمان آن‌ها مورد استفاده قرار گیرد. نتایج این مطالعه در مجله The Journal of Neuroscience منتشر شده‌است.


بسیاری از سلول‌های عصبی تشکیل دهنده مغز، عملکرد مغز را از طریق سیناپس‌ها کنترل می‌کنند. اگرچه مطالعات اخیر نشان می‌دهد که پروتئین‌های اتصال‌دهنده سیناپسی نقش مهمی را در شکل‌گیری سیناپس‌ها بازی می‌کنند، اما عوامل و یا فرآیندهای دقیق کنترل‌کننده تجمعی سیناپس‌ها همچنان ناشناخته باقی مانده‌است.

این تیم تحقیقاتی به‌منظور شناسایی اصول تشکیل‌دهنده سیناپس‌های تحریک کننده در بین سایر سیناپس‌ها، مطالعاتی را در زمینه کشف پروتئین‌های اتصال‌دهنده مرتبط و درک مکانیسم‌های دقیق آن‌ها انجام داده‌اند.

یافته‌های این مطالعه نشان داده‌است که برهم‌کنش بین پروتئین‌های PTPσ و به خصوص پروتئین‌های استخوان، در بین پروتئین‌های اتصالی، نقش مهمی را در تشکیل سیناپس‌ها بازی می‌کند. از طرف دیگر مشخص شده‌است که مکانیسم سیگنالینگ تیروزین طبیعی که ناشی از واکنش عناصر مشخص پروتئین‌های PTPσ است، یک بخش اصلی تشکیل سیناپس‌ است.

با توجه به ارتباط بالقوه بین پروتئین‌ها و اختلالات ذهنی مثل اوتیسم، اسکیزوفرنی و افسردگی، انتظار می‌رود که نتایج این تیم به بررسی علل اختلالات مغزی کمک کرده و در ارائه درمان‌های مؤثری از طریق مطالعات بیشتر بر روی پروتئین‌های مرتبط مفید واقع شوند.

پروفسور Ko اظهار داشت که: «همانطور که یافته‌های مطالعات اخیر ما نشان می‌دهند، پروتئین‌های PTPσ، به همراه نورکسین، به‌عنوان پروتئین‌های کلیدی، مسئول ایجاد جریان‌های عصبی به‌شمار می‌روند، تیم تحقیقاتی ما مطالعات بیشتری را برای ادامه تحقیقات در زمینه توسعه سیناپس‌ها و جریان‌های عصبی انجام خواهد داد.»

لینک خبر
لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن