جایگزینی رژیمهای غذایی سویا با میکروجلبکها در رژیم غذایی دام

محققان فنلاندی نشان دادهاند که استفاده از میکروجلبک در رژیم غذایی گاو شیرده به جای سویا، نتایج مشابهی به دنبال دارد. آنها تأثیر دو نوع میکروجلبک و مخلوطی از آن دو را بر شیردهی و میزان مصرف غذای گاوها بررسی کردند. با توجه به نرخ رشد سریع و بالای میکروجلبکها و این واقعیت که برای کشت آنها میتوان از زمینهای حاشیهای و غیر قابل کشت استفاده کرد، همچنین برای رشد آنها به آب زیادی نیاز نیست، میتوانند منبع پروتئینی مناسبی برای خوراک حیوانات دام باشند.
اگرچه که هزینهی تولید میکروجلبکها بسیار بالاست، اما در آینده نزدیک ممکن است به دلیل مداخلات متفاوتی مانند انگیزهها و مالیات این هزینهها تغییر کنند. آزمایشهای قبلی برای جایگزین کردن کلزا با میکروجلبک باعث افزایش نتایج در مورد اثر میکروجلبک بر مصرف ماده غذایی و تولید شیر نشد. محققان اظهار کردند که میکروجلبکها ممکن است در مقایسه با رژیم غذایی سویا جایگزین مناسبی باشند و در نتیجه این آزمایش برای ارزیابی گونههای مختلف میکروجلبک به عنوان مکملهای پروتئین در تغذیه گاوهای شیرده در مقایسه با رژیم غذایی سویا انجام شد.
هدف این مطالعه بررسی اثرات منبع جدید پروتئینی بر عملکرد گاو شیرده و ترکیب اسیدهای چرب و استفاده از آن بود. محققان به این نتیجه رسیدند که استفاده از میکروجلبک پلاتنسیس نسبت به میکروجلبک کلرلا ولگاریس باعث تولید شیر بیشتری میشود، همچنین میکروجلبک گادیتانا باعث افزایش غلظت اسید چرب در شیر میشود.
مطالعه حاضر نشان میدهد که استفاده از میکروجلبک غنی از پروتئین برای تغذیه گاوهای شیرده ضروری است. طبق نتایج به دست آمده افزودن میکروجلبک به رژیم غذایی مقدار کل DMI را تحت تأثیر قرار نداد، اما ترکیب DMI را با افزایش مصرف علف تازه تغییر داد، در نتیجه باعث کاهش غلظت پروتئین در رژیم غذایی شد.
با این حال تأثیر رژیم غذایی بر مبنای میکروجلبک، مانند رژیم غذایی سویا به افزایش میزان شیر کمک میکند. میکروجلبک اسپریولینا دارای بالاترین عملکرد در میزان تولید شیر و میزان چربی موجود در شیر است. رژیمهای غذایی میکروجلبک اسپریولینا، از طریق افزایش تخمیر استات و یا افزایش تحریک چربی بدن، میزان غلظت چربی شیر را افزایش میدهد. همچنین باعث افزایش نسبت امگا-شش به امگا-سه شیر میشود که برای تغذیه انسانی مناسب است و افزایش چهار برابری غلظت EPA شیر بدون اثرات نامطلوب بر تولید چربی شیر را به دنبال دارد.
نتایج حاصل از FA شیر نشان میدهد که متابولیسم بدنی گاو در رژیم غذایی با میکروجلبکهای تکسلولی، با رژیم غذایی سویا متفاوت است. نتایج آزمایش فعلی نشان میدهد که میکروجلبکها حداقل به عنوان یک غذای مناسب و غنی از پروتئین جایگزین خوبی برای رژیم غذایی سویا در گاوهای شیرده به شمار میآیند، به ویژه اگر بتوان رژیم غذایی بر پایه میکروجلبکها را بهبود داد.
☑ منبع خبر