مبارزه با بیماری دنگ توسط پشههای تراریخته

دولت هند یک طرح آزمایشی ۱۸ ماهه را با استفاده از پشههای تراریخته برای جلوگیری از گسترش بیماری دنگ و سایر بیماریهای ناقل زاد راهاندازی کرد. در این پروژه پشههای Aedes aegypti در معرض باکتریهای Wolbachia قرار گرفته و سپس پشههای آلوده به این باکتری، توانایی انتقال ویروسها و بهتبع آن شیوع بیماری دنگ را کاهش میدهند.
یک پروژه آزمایشی برای کنترل گسترش بیماری تب دنگ از طریق پشههای تراریخته آغاز شد. این پروژه در روستا Paderu در شهر Visakhapatnam اجرا شد، جایی که مواردی از ابتلا به بیماری تب دنگ هرساله گزارش میشود. در یک تحقیق مشابه جهت مبارزه با بیماری دنگ؛ از روشهایی مانند سمپاشی هوایی برای کشتن پشههای بالغ و آزاد کردن ماهی گامبوزیا در آبهای ساحلی و آبهای سطحی برای کشتن لارو پشهها استفادهشده است.
بهعنوان بخشی از این پروژه ۱۸ ماهه، محققان پشه Aedes aegypti را با باکتری Wolbachia آلوده خواهند کرد. سپس پشهها در محیط آزاد شده و پس از جفتگیری با پشههای محلی، این باکتری به نسل بعدی پشهها منتقل خواهد شد. لازم به ذکر است محققان تا ۹ اوت موفق به تولید ۲۷ پشه از پنج پشه ماده در دسته اول شدهاند.
به گزارش منابع خبری محققان قصد دارند تا روز ۲۰ سپتامبر، ۵۰۰۰۰ پشه را در محیط آزاد کنند. علاوه بر این، یک دستهی ۱۰۰۰ تایی از پشههای آلوده به باکتری Wolbachia تا ۵ سپتامبر آماده خواهد شد.
بهطورکلی میتوان گفت؛ باکتری Wolbachia تکثیر ویروس را در پشه میزبان Aedes aegypti که ناقل اصلی بیماری تب دنگ است کنترل میکند. درنتیجه پشهها با کمک باکتری Wolbachia، توانایی انتقال ویروسها و خطر ابتلا به شیوع بیماری تب دنگ را کاهش میدهند.
☑ لینک خبر