سلول های بنیادیمهندسی بافت

ابتکار جدید در رشد سلول‌های کلیه

دانشمندان دانشگاه Utrecht و موسسه مطالعاتی Hubrecht به‌تازگی موفق به ساخت ارگانوئید کلیه از سلول‌های تولیدکننده ادرار شدند. این موفقیت می‌تواند نقطه عطفی در راستای ابداع طیف گسترده‌ای از درمان‌های جدید برای بیماری‌های کلیوی محسوب شود. نتایج این مطالعه در مجله Biotechnology Nature به‌ چاپ رسیده‌است.


با توجه به پیشرفت‌های شگرفی که در زمینه مطالعات سلول‌های بنیادی صورت گرفته‌است، دانشمندان قادرند احشای داخل بدن نظیر روده، کبد، ریه‌ها و پانکراس را در ابعاد کوچک‌تر در محیط آزمایشگاهی تولید کنند. در همین راستا، محققان به‌تازگی، با رشد سلول‌های بنیادی پرتوان (pluripotent)، توانستند مشابه این مطالعه را برای کلیه‌ها نیز انجام دهند. در این مطالعه، محققان دانشگاه Utrecht، برای اولین بار به‌طور مستقیم از سلول‌های بنیادی بیماران استفاده کردند. بنابه گفته محققان، در میان انواع مختلف سلول‌ها، برای این منظور سلول‌های تولیدکننده ادرار ایده آل هستند.

اگرچه که کلیه تولیدشده در محیط آزمایشگاهی از بسیاری از جهات شبیه کلیه طبیعی نیست اما ساختارهای ساده سلول‌های آن مشابه کلیه‌های واقعی است. بنابراین محققان می‌توانند از آن‌ برای مطالعه برخی از بیماری‌های کلیوی مانند بیماری‌های ارثی کلیه، عفونت‌ها و سرطان استفاده کنند. و از طرفی به گفته دکتر Clevers، استاد ژنتیک مولکولی دانشگاه Utrecht: “استفاده از این مدل‌ها به ما کمک می‌کند تا با درک بهتر عملکرد طبیعی کلیه‌ها، در آینده بتوانیم پروتکل‌های درمانی اختلالات کلیوی را توسعه دهیم.”

بیماران کلیوی که تحت پیوند قرار می‌گیرند در خطر ابتلا به عفونت ویروسی قرار دارند. متاسفانه، در حال حاضر درمان موثری برای این عارضه جدی وجود ندارد. دکتر Verhaar معتقد است که : “با القای مدل عفونت ویروسی در کلیه‌های تولید شده در محیط آزمایشگاه، می توان اثربخشی داروها را روی این عارضه در بیماران تحت پیوند کلیوی بررسی کرد. هم‌چنین می‌توان از این تکنیک برای مطالعه سرطان کلیه نیز بهره برد.”

۱/۵ - (۱ امتیاز)
توسط
EurekAlert
منبع
Nature Biotechnology
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن