بیوتکنولوژی صنعتیویرایش ژنوم

اصلاح ژنتیکی نیشکر و استفاده از آن در صنعت شکر

استفاده از نیشکر تغییر ژنتیکی داده شده، برای تولید انرژی تجدیدپذیر و بیوپلاستیک‌ها می‌تواند آینده‌ صنعت تولید شکر را تضمین کند. پروفسور Robert Henry از دانشگاه Queensland توضیح می‌دهد که نیشکر تولید شده به‌عنوان یک منبع انرژی، می‌تواند بحرانی که برای آینده‌ این صنعت به انتظار می‌رود را حل کند.


او که نخستین آزمایش‌های ویرایش ژن برای تولید خمیر نیشکر را نیز انجام داده است، می‌گوید: “ما نباید فقط به فکر تأمین منابع شکر باشیم؛ بلکه باید برای تولید الکتریسیته، بیوسوخت برای حمل و نقل و تغییر ترکیب پلاستیک‌های کنونی نیز تلاش کنیم. در واقع ما به دنبال تولید ماده‌ای از نیشکر، با دامنه‌ استفاده‌ بزرگتر هستیم؛ نیشکر به دلیل رشد سریع و زیست‌توده فراوانی که دارد، ماده‌ای ایده‌آل برای استفاده در آزمایش‌های در حال انجام به‌شمار می‌رود.”

وی افزود: “قالب ژنتیکی شکر به ما این اجازه را می‌دهد تا به نیشکر در حال رشد به عنوان بیوسوخت و منبع قابل تجدید برای تولید بیوپلاستیک نگاه کنیم؛ همچنین این ویژگی‌ها باعث می‌شود که این ماده به جایگزین مناسبی برای نفت در تولید میلیون‌ها قطعه خودرو تبدیل شود.”

تغییر ژنتیکی نیشکر به صنعت تولید شکر این اجازه را می‌دهد تا مشکلات زیست‌محیطی که پیش‌تر وجود داشت را اصلاح کند؛ همچنین کمک می‌کند تا از تمام ظرفیت نیشکر برای دامنه‌ بزرگی از کاربرد‌ها استفاده شود. لازم به ذکر است که بیوسوخت‌ها و بیوپلاستیک‌های تولید شده از این دسته، برای آینده‌ این صنعت بسیار مهم هستند.

نام‌برده که رهبر مطالعات انجام شده نیز بود خاطر نشان کرد: “پیشرفت هرچه سریع‌تر این علم به جنبه‌ تبلیغاتی و اقتصادی آن نیز کمک می‌کند. اکنون که کشاورزان نیشکر در استرالیا با بحران کاهش قیمت شکر مواجه شده‌اند و تقاضا در سطح جهانی در حالی کاهش یافته که رقابت بین دو کشور تولید کننده هند و برزیل رو به افزایش است، این پروژه بیشتر از هر زمان دیگری می‌تواند یاری‌رسان شرایط باشد.”

محققان مرکز QAAFI با همکاری مؤسسه Joint BioEnergy در امریکا در حال مطالعه بر روی کاربرد‌های مختلف نیشکر و انواع مختلف آن می‌باشند تا مشخص کنند کدام نوع، اتانول بیشتری تولید می‌کند. در کنار این پروژه آن‌ها با همکاری یک مؤسسه تحقیقاتی در هند نیز بر روی شکستن فیبر نیشکر برای تولید بیوپلاستیک تحقیق می‌کنند.

بطری‌های نوشیدنی تولید شده از بیوپلاستیک نیشکر، تنها یکی از محصولات در دست کار این مطالعات می‌باشند؛ حال که علم نسبت به ژنتیک نیشکر افزایش یافته، تولید محصولات بیشتر و پیچیده‌تر نیز بیشتر به واقعیت نزدیک شده است.

توسط
Phys.org
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

رضا دهداری

رضا دهداری هستم 20 ساله از بوشهر. در رشته مهندسی نفت در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل هستم و به این رشته و همچنین درس شیمی بسیار علاقه مندم.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× 6 = سـی

دکمه بازگشت به بالا
بستن