استفاده از نوعی سوپرباکتری: کاهش استفاده از کود ازته و افزایش عملکرد
گیاهان همواره برای رشد و افزایش عملکرد به عناصری همچون نیتروژن نیاز دارند، اما استفاده از کودهای شیمیایی باعث آسیبهای زیستمحیطی و انسانی میشود. محققان یک باکتری برای تامین نیتروژن گیاه شناسایی کردهاند.
آزمایشهای دکتر Cocking در مرکز تخصصی مطالعات نیتروژن در انگلستان، منجر به شناسایی این باکتری به نام Gluconacetobacter diazotrophicus و با نام اختصاری Gd، شد. پس از چند سال تلاش، این دانشمند موفق به انتقال این دانش از آزمایشگاه به مزرعه شد. دکتر Cocking در سال ۲۰۱۱ با همراهی یک کارآفرین بهنام Peter Blezard شرکتی به نام Azotic بنا کردند. هدف این شرکت، تجاریسازی این باکتری ارزشمند به بازارهای آمریکایی بود. با این حال به دلیل پیشرفت چشمگیر این شرکت، آقای Blezard میگوید: “اکنون تمرکز ما بر روی محصولاتی همچون ذرت و سویا در ایالات متحده و اروپا، و برنج در ویتنام، تایلند و فیلیپین است.”
این فعالیتها منجر به کاهش ۵۰ درصدی استفاده از کود ازته در ویتنام شده، و در عین حال مقدار محصول برنج را ۱۵ درصد افزایش داده است. با این حال این امر برای بسیاری از افراد متقاعدکننده نیست. برای مثال دکتر Mauchline از مرکز Rothamsted در انگلستان معتقد است که این تکنولوژی نمیتواند باعث افزایش محصول در تمام ارقام زراعی در سرتاسر جهان شود.
کره زمین دارای شرایط آب و هوایی، اقلیم، گیاهان زراعی و خاک متفاوت است که میتواند استفاده از این تکنولوژی در سرتاسر جهان را با محدودیت روبرو سازد. دکتر Mauchline بر این باور است که شناسایی و معرفی باکتری یا تکنولوژی که بتواند در تمام مزارع مورد استفاده قرار گیرد بسیار مورد خواهد بود، اما احتمال اینکه این سوپرباکتری گزینه مورد نظر باشد، نیازمند مطالعات بیشتری است.
☑ لینک خبر