آرایشی و بهداشتیآینده نگریصنعت و دانشگاهفراوری لیگنوسلولوزمدیریت پسماند

تبدیل پسماندهای کشاورزی به محصولات جدید

تولید محصولات با ارزش افزوده بالا از پسماندهای کشاورزی، نتیجه یک کنسرسیوم تحقیقاتی به ارزش ۱۰.۹ میلیون دلار است که توسط دانشگاه آدلاید هدایت می‌شود. کنسرسیوم توسعه محصولات کشاورزی، مجموعاً ۱۸ شرکت‌کننده را که شامل صنعت و دانشگاه هستند، برای توسعه تولید محصولات ارزشمند از پسماندهای کشاورزی گردآوری کرده است.


به گفته یکی از پژوهشگران حاضر در این کنسرسیوم -پروفسور Vincent Bulone-؛ کشاورزی در حال حاضر یک نقش کلیدی در اقتصاد جنوب استرالیا دارد اما پتانسیل بزرگ آن برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و ایجاد صنایع جدید پس از برداشت محصول تا به حال تحقق نیافته است. صنایع کشاورزی و باغبانی پسماندهای فراوانی تولید می‌کنند که در حال حاضر با بازده بسیار پایین استفاده می‌شوند. اما با استفاده از این ترکیبات می‌توان مجموعه‌ای از مولکول‌های زیستی مختلف را که در صنایع مختلف کاربرد دارند، تولید نمود.

بعضی از مولکول‌های زیستی که از پسماندهای گیاهی جنوب استرالیا استخراج می‌شوند؛ خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد اشتعال، ضد میکروبی، ضد سرطان و یا خواص پزشکی دارند و برخی از آن‌ها نیز در صنایع غذایی، مواد ساختاری، روان‌کننده‌ها و لوازم آرایشی استفاده می‌شوند. نتایج حاصل از این کنسرسیوم عمده تحقیقاتی که شامل مؤسسات تحقیقاتی محلی، ملی و بین‌المللی و شرکای صنعت هستند، به ایجاد صنایع بعد از مزرعه کمک می‌کنند و از طریق توسعه و تجاری‌سازی محصولات ارزش افزوده از زباله‌های کشاورزی کمک می‌کنند.

وزیر صنعت جنوب استرالیا -Hon.David Pisoni- در رابطه با این کنسرسیوم این چنین بیان کرده است: “نتایج حاصل از این کنسرسیوم تحقیقاتی که شامل مؤسسات تحقیقاتی محلی، ملی و بین‌المللی و هم‌چنین شرکای صنعت می‌باشد، به ایجاد صنایع تبدیلی پس از برداشت محصول در مزارع کمک می‌کند و از طریق توسعه و تجاری‌سازی محصولات تولیدی با ارزش افزوده بالا، به اقتصاد کشاورزی کمک می‌کند.”

این کنسرسیوم یک ترکیب منحصر به فرد از تخصص‌های تحقیقاتی، امکانات، دانش فنی و منابع انسانی را تشکیل می‌دهد که در نهایت باعث افزایش سودآوری و پایداری صنایع وابسته کشاورزی می‌شود و هم‌چنین دارای مزایای قابل توجه اقتصادی، زیست‌محیطی و بهداشتی برای کل کشور می‌باشد.

با توجه به حجم بالای کشاورزی در کشور ایران و عدم وجود صنایع تبدیلی با ارزش افزوده بالا در این حوزه، تشکیل چنین کنسرسیوم‌هایی می‌تواند چرخه اقتصاد کشاورزی را تکمیل کند.

لینک خبر

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن