خطر میکروپلاستیک ها برای حیات آبزیان

دانشمندان دانشگاه لیدز با اندازهگیری غلظت میکروپلاستیکها در ۶ تصفیهخانهی فاضلاب انگلستان متوجه شدند که حیات آبزیان موجود در منطقه در خطر است. برخی از نمونههای آب در رودخانههای مختلف انگلستان، حاوی میکروپلاستیکها با غلظت بیش از حد مجاز هستند که حیات آبزیان را به خطر میاندازد.
میکروپلاستیکها ذرات کوچک پلاستیک با قطر کمتر از ۵ میلیمتر هستند که منبع ایجاد آنها مواد متفاوتی مانند پلاستیکهای ریزمواد آرایشی بهداشتی، فیبرهای پلاستیکی و پوشاک پلاستیکی متفاوت میباشند.
میکروپلاستیکهای موجود در این تحقیق به سه دستهی گلولهای، رشتهای و ورقهای تقسیم میشوند که حدود ۹۰ درصد از آنها در نمونههای مورد آزمایش به صورت ورقهای و رشتهای بودند. این نمونهها از پاییندست محل ورود فاضلاب برداشته شده و مورد آزمایش قرار گرفتند. غلظت میانگین این ۶ واحد، ۳ برابر بیشتر از حد مجاز بود.
دکتر پاول کی -از اساتید دانشکدهی جغرافیای دانشگاه لیدز- در سخنانی بیان کردند: “البته برخی از میکروپلاستیکها در بالادست تصفیهخانهها نیز وجود داشتند. بنابراین اگرچه تقویت و بهبود تکنولوژی تصفیه در تصفیهخانهها میتواند اثرات مخرب آنها را کاهش دهد، اما نمیتوان از راههای دیگر ایجاد این آلایندگی غفلت ورزید.”
علاوه بر اثر مخرب میکروپلاستیکها بر اکوسیستم منطقه، مقدار وسیعی از آنها همراه جریان آب به اقیانوسها میپیوندند و حیات آبزیان را دچار خطر میکنند. تحقیقات اخیر نشان داده است در برخی گونههای ماهی خوراکی نیز میکروپلاستیکها وجود داشتهاند.
محققان دانشگاه لیدز، ۲۸ نمونهی رودخانهای را در ۶ تصفیهخانه در شمال انگلستان آزمایش کردند. تصفیهخانهها برای جمعیتهای متفاوتی ساخته شده و تکنولوژی تصفیه نیز در آنها متفاوت بود و این امکان وجود داشت تا اثر فاکتورهای مختلف بر آلودگی میکروپلاستیک سنجیده شود. طبق گفتهی دکتر کی، این تقسیمبندی کمک میکند تا بدانیم کدام بخش از سبک زندگیمان به آلودگی رودخانهها منجر میشود.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله