بحران جلبکی در فلوریدا

شیوع دو جلبک در مقیاس بزرگ در فلوریدا باعث مرگ ماهیها و تهدید سلامت عمومی شده است. تخلیهی آبهای آلوده از دریاچهی Okeechobee و آلودگی آبهای روان باعث پر شدن جلبکهای سبزآبی در سواحل رودخانههای پاییندست شده است.
جلبک قرمز و جلبک سبزآبی هر دو از گیاهان میکروسکوپی فتوسنتزکنندهی ساکن آب هستند. جلبکهای سبزآبی سیانوباکتر نامیده میشوند. برخی از گونههای سینوباکتریها در اقیانوس واقع هستند. شکوفهها، که سبب ایجاد سطوح سبز جلبکی میشوند، بهطور عمده در دریاچهها و رودخانهها که شوری کم است، وجود دارند.
جلبکهای قرمز ناشی از نوعی جلبک به نام dinoflagellate هستند که در دریاچهها، رودخانهها و اقیانوسها حضور دارند. اما گونههای خاصی که موجب شکوفههای قرمز شده و باعث میشوند آب به رنگ قرمز به نظر برسد، تنها در آب شور واقع هستند. این شکوفهها دارای غلظتهای بالایی از مواد مغذی، بهویژه نیتروژن و فسفر هستند. برخی از دریاچهها و رودخانهها بهطور طبیعی غلظت مواد مغذی بالایی دارند. بااینحال، در برخی از آنها، آلودگی مواد مغذی به دست انسان ناشی از حوزههای آبریزی است که مسبب ایجاد این شکوفههای جلبکی هستند.
جلبکهای قرمز دور از ساحل شکل میگیرند. هنگامی که جریانهای اقیانوسی یک جلبک قرمز را به ساحل میآورند، میتوانند شدت یابند، بهخصوص در جایی که مواد مغذی فراوانی برای رشد جلبکها وجود دارد. جلبک قرمز هزاران ماهی و دیگر حیوانات آبزی را میکشد و برای انسان و محیطزیست خطرناک است.
توصیههای بهداشت عمومی در مورد جلبکهای قرمز مربوط به تحریک تنفسی است، که برای افراد مبتلا به آسم یا سایر مشکلات تنفسی نگرانکننده است. جلبکهای قرمز به سرعت یک مادهی شیمیایی سمی را در آب آزاد میکنند که بهراحتی وارد هوا میشود. بعضی از افراد به سینوباکتریها حساسیت دارند و با قرارگیری در معرض آنها دچار درماتیت (راشهای پوستی) میشوند.
دولتها چگونه میتوانند برای این رویدادها آماده شوند؟ شروع شکوفههای جلبکی غیرقابل پیشبینی است. با این حال، سطح بالایی از مواد مغذی در یک دریاچه یا ساحل اجازهی رشد شکوفهها را میدهد. دقیقاً نمیتوان پیشبینی کرد که زمان آغاز و پایان شکوفهها چگونه است. با این حال بارگیری و برداشت مقادیر زیاد فسفر و نیتروژن کمککننده خواهد بود. نظارت طراحی شدهی دقیق به ما در درک عوامل مؤثر بر نوع شکوفههایی که ایجاد میشوند و اینکه چه چیزی باعث رشد آنها میشود، کمک میکند.
تغییرات آبوهوایی نیز بر اندازه یا فرکانس شیوع این جلبکها تأثیر میگذارد. دانشمندان به وضوح نشان دادهاند که رابطهی مثبت و سینرژیکی بین دمای آب، مواد مغذی و شکوفههای جلبکی وجود دارد. در آیندهای گرمتر، با همان سطح آلودگی مواد مغذی، شکوفایی سختتر خواهد شد. به این معنی که در حال حاضر کنترل ورودیهای مواد مغذی به دریاچهها و رودخانهها بسیار حائز اهمیت است.